Θεραπεία Βλαισού Δακτύλου
Υπηρεσίες
Ορθοπεδικά Νέα Διεθνώς


Θεραπεία Βλαισού Δακτύλου
Ο Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (Κότσι) είναι η επί τα εκτός παρ εκτόπιση του μεγάλου δακτύλου στον Άκρο Πόδα. Είναι μια σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης ακτίνας, που συνοδεύεται συνήθως από παραμορφώσεις και συμπτώματα στα υπόλοιπα δάκτυλα.

Η θεραπεία του Βλαισού δακτυλου επιτυγχάνεται με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο (Less invasive teqhnique). Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία (Block) στο τμήμα του ποδιού που χειρουργείται. Οι οστεοτομίες γίνονται με μικρά εργαλεία. Το μέγεθος της ελαχιστα επεμβατικής τεχνικής είναι έως 2 εκατοστά.

Εξαιρούνται οι πολύ βαριές παραμορφώσεις.

Η διόρθωση του 1ου μεταταρσίου (Βλαισός-κότσι) συγκρατείται με ειδικές βιοσυμβατικές βίδες τιτανίου για μόνιμο αποτέλεσμα χωρίς υποτροπή. Ο ασθενής περπατάει αμέσως μετά το χειρουργείο με το ειδικό μετεγχειρητικό υπόδημα χωρίς γύψο ή πατερίτσες. Σε περιπτώσεις με συνδιασμό και άλλων παραμορφώσεων στο πόδι όπως είναι η σφυροδακτυλία, οι εξοστώσεις, οι τύλοι και τα εξαρθρήματα των δακτύλων κ.τ.λ, πρέπει να διορθώνονται και αυτές για την επίτευξη βέλτιστου και λειτουργικού αισθητικού αποτελέσματος.

Θεραπεία Βλαισού Δακτύλου (Κότσι)
Ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τη νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο θεραπείας

Μάθετε Περισσότερα
Dr. Κουτούζος Κωνσταντίνος - Χειρούργος Ορθοπεδικός
© Copyright 2021 - All Rights Reserved